preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnovitica

 > O školi
Riječ ravnatelja

Dragi posjetitelji naše web stranice!

U našoj školi rade učitelji koji svojim radom promiču vrijednosti učiteljske profesije, učitelji koji u sebi pronalaze snagu za nove rezultate i radosti na dobrobit svakog djeteta koje ovu školu polazi. Svojim radom učitelji dopiru do uma i srca svakog učenika, razumiju ih, svojim postupcima bude u njima ono što je lijepo, razvijaju odgovornost za učenje i stjecanje znanja, bliski su im prijatelji.

Učitelji, ali i ostali djelatnici škole, znaju  da je osobni primjer najvažnije sredstvo odgoja i obrazovanja. Oni znaju, da su osim stručnosti, učiteljeva strpljivost, usklađenost njegovih stavova i ponašanja, njegova briga za napredak svakog pojedinog učenika, otvorenost i spremnost na suradnju, jednak pristup svim učenicima, poštivanje dostojanstva i kulturnog podrijetla učenika kao i svojih kolega i uprave škole, najvažniji  poticaji i izvori učenja u školi.

Učitelji su najodgovorniji pojedinci u društvu jer oni svakodnevno oblikuju budućnost. Znanje koje učenici prime od svojih učitelja postaje doživotni dar koji utječe na njihove živote, ali i na društvo u kojem ti mladi ljudi žive. Učitelji rade tako da pridobiju učenike da vole učiti, da cijene znanje i umijeća, shvate što je to odgovorno djelovanje i da se tako ponašaju prema sebi i drugima. Zbog toga, utjecaj učitelja na učenike ne prestaje onog trenutka kad se oproste sa svojim učenicima, već traje zauvijek. Učitelj je svjestan da  sije sjeme koje će jednog dana obilno uroditi plodom.

Učitelji, ali i svi djelatnici škole žele svojim radom pomoći roditeljima u odgoju njihove djece, žele s roditeljima podijeliti odgovornost za uspjeh djeteta. Suradnjom škole i obitelji želi se utjecati na ostvarivanje kontinuiteta u odgoju te unapređivanje kvalitete djetetova življenja u obitelji i školi, a s nakanom poticanja djetetovog cjelokupnog razvitka i školskog uspjeha. Za realizaciju toga cilja, učiteljima i roditeljima, pomaže uža i šira lokalna zajednica. Zajedničkim naporima svih želi se svakom djetetu omogućiti razvitak u sredini u kojoj će se osjećati prihvaćeno i voljeno, sigurno, zadovoljno i sretno, u sredini koja će djelovati poticajno na razvitak svih njegovih potencijala i u kojoj će se voditi briga o djetetovim specifičnostima kao pojedinca.

SVIM UČENICIMA  I DJELATNICIMA ŠKOLE ŽELIM MNOGO USPJEHA U NOVOJ ŠKOLSKOJ 2021./2022. GODINI.

Ravnatelj: Zdravko Ređep

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi


Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Trnovitica / Velika Trnovitica 96, HR-43285 Velika Trnovitica / os-velika-trnovitica.skole.hr / ured@os-velika-trnovitica.skole.hr
preskoči na navigaciju