2021-11-17 14:26:00

Od toga dana…

Priča o Vukovaru jedna je od najtužnijih  u našoj prošlosti. To je priča o gradu koji je bio razoren, spaljen i ponižen, a istovremeno hrabar, požrtvovan i neuništiv.

U mjesecu studenome svake godine  obilježavamo  Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a datum 18.11.1991., ostaje upisan u našu povijest kao jedan od najtužnijih.

Nakon tromjesečne opsade  i gotovo potpuno uništenoga grada, toga dana je prestao otpor hrvatskih branitelja.

Branitelji Vukovara tromjesečnom koncentracijom postrojbi oko grada omogućili su ostatku Hrvatske da se adekvatnije pripremi za obranu.

Herojstvo Vukovara postalo je temeljem za kasnije hrvatske pobjede koje su omogućile oslobođenje Hrvatske i pobjedu u Domovinskome ratu.

 

U znak zahvalnosti i suosjećanja prema svim hrvatskim braniteljima, ali i žrtvama koje su nevine stradale u ratu, uoči tužne 30. obljetnice stradanja Vukovara odajmo svi skupa počast našim braniteljima zahvaljujući kojima mi danas živimo u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj. 

Poštujući Vukovar, poštujemo i sve njegove heroje i njegovu žrtvu, ali i sve žrtve i heroje Domovinskoga rata diljem naše domovine, koji su nam svojim nesebičnim davanjem prenijeli važnu poruku važnosti mira i slobode, ali i suosjećanja, međusobnog poštovanja i tolerancije kako bismo svi skupa živjeli  ljepši i skladniji život u našoj domovini.

Hvala Vukovaru za SLOBODU!

Hvala Vukovaru za HRVATSKU!

U našoj školi održan je nulti sat Povijesti na školskom igralištu pod naslovom "Za izgubljena vukovarska djetinjstva" te su zapaljeni lampioni.


Osnovna škola Trnovitica