2020-05-26 17:49:59

Obavijest roditeljima budućih prvašića

Poštovani roditelji budućih prvašića,

prema vijesti sa stranice Ministarstva znanosti i obrazovanja, uskoro se u Narodnim novinama očekuje objava Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava kojim je omogućeno pomicanje rokova. Izmjenama Pravilnika postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja produljen je do 20. kolovoza 2020. godine. 

Za dijete koje ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u razdoblju koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i to najkasnije do početka nastavne godine.

Više informacija o tome dostupno je OVDJE

Testiranje djece za upis u I. razred u OŠ Trnovitica održat će se 8. i 10. lipnja 2020. prema naputcima HZJZ i MZO u terminima po telefonskoj obavijesti pedagoga.

Za sve dodatne informacije možete nazvati OŠ Trnovitica na broj 043 541 900 radnim danom od 7:30 do 13:30 sati i zatražiti pedagoga Juraja Markovića.

Testiranje djece za upis u I. razred kod liječnice školske medicine obavljat će se od 18. lipnja 2020. o čemu će vas telefonski obavijestiti iz Zavoda za javno zdravstvo.

Testiranje će se provoditi sukladno propisanim mjeram te vas molimo da se istih svi pridržavaju:

održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m) pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu na COVID-19.

Detaljne upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove donosimo OVDJE.


Osnovna škola Trnovitica