preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnovitica

 > Naslovnica
Vijesti

Školska razina natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“

Autor: Martina Pavičić Barberić, 15. 12. 2015.

Školska razina natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ održana je 15. prosinca 2015. Troje učenika će predstavljati našu školu na županijskoj razini kao ekipa u pismenom kvizu i to Teo Pazdrijan iz 7.r. te Valentina Šušnjarac i Tena Maričić iz 8.r., a  Tea Kiš u izradi plakata.

Od rujna je petero učenika 7. i 8. razreda vrijedno i uspješno sudjelovalo u projektu Čitanjem do zvijezda Hrvatske mreže školskih knjižničara. Projekt se sastoji od samostalnog čitanja tri odabrane knjige s jednom zajedničkom temom i vježbanja za natjecanje iz poznavanja pročitanih knjiga pod mentorstvom knjižničarke Martine Pavičić Barberić. 

Ovogodišnja zajednička tema je Odrastanje, a knjige su Sretni dani Mire Gavrana, Suvišan u svemiru Milovoja Matošeca i Poljubit ću je uskoro, možda Šime Storića. 

Samo troje učenika na kraju školskog natjecanja može predstavljati školu kao ekipa, iako su svih petero bili uistinu uspješni u tijeku projekta i prilikom rješavanja testa na školskoj razini. Plasiranje na županijsku razinu je uistinu ovisilo o jednom do dva boda zbog čega se učenice Patricia Pelikan iz 7.r. i Tea Kiš iz 8.r. nisu ove godine uspjele plasirati dalje u ekipu, ali to ni najmanje ne umanjuje njihov uspjeh kod pripremanja. Učenica Tea Kiš je uspješno sudjelovala i predstavljala našu školu  već tri godine na kvizovima i to na Međuškolskom književnom kvizu BBŽ-a u 5.r. te dvije godine na kvizu Čitanjem do zvijezda i to oba puta na državnoj razini, a Patricia Pelikan iz 7.r. je u 5.r. imala jednake uspjehe na Međuškolskom književnom kvizu BBŽ-a među 5.r. svoje generacije i prošle godine na državnoj razini kviza Čitanjem do zvijezda.

Ono što osobito veseli je ponovni povratak u projekt učenice Valentine Šušnjarac iz 8.r. koja je prije dvije godine predstavljala našu školu na  državnoj razini kviza Čitanjem do zvijezda te najviše pojedinačno ostvarenih bodova Tea Pazdrijana iz 7.r. koji je prošle godine na školskoj razini imao najmanje ostvarenih bodova, a ove godine ne samo da nije odustao, već je ostvario veliki napredak.

Čestitamo na dosadašnjim rezultatima i neka i dalje tako nastave!
Tražilica
 
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi


Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Trnovitica / Velika Trnovitica 96, HR-43285 Velika Trnovitica / os-velika-trnovitica.skole.hr / ured@os-velika-trnovitica.skole.hr
preskoči na navigaciju