preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnovitica

 > Naslovnica
vijesti

Erasmus+ projekt: Mirisi, zvuci, boje, oblici… mojeg zavičaja

Autor: Marijana Sušilović, 7. 7. 2022. 15:21

Duga tradicija školovanja u našoj školi je rezultat aktualnog profesionalnog i suvremenog pristupa nastavi, koja se uvijek organizirala prema potrebama učenika. Nakon 2 godine intenzivnog prilagođavanja nastavi na daljinu, uvidjeli smo da je naša trenutna najveća potreba da se nastava iz učionica preseli na otvoreno u svim predmetima jer bi na taj način potakli učenike da opažaju svijet oko sebe i na taj način uče. Učitelji se zbog toga  žele usavršavati i upoznati nove metode koje se mogu koristili u nastavi kako bi naši učenici pronašli motivaciju za osobni razvoj. Na taj način se njeguje 260godišnja tradicija te pokazuje lokalnoj zajednici važnost i funkcija koju škola ima u ruralnoj sredini.

Priliku za ostvarenje te potrebe smo vidjeli u Erasmusu +, najvećem programu Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje, mlade i sport, kojeg u našoj državi provodi Agencija za mobilnosti i programe Europske unije. Nakon raspisivanja Natječaja za kratkoročne projekte mobilnosti učenika i osoblja u odgoju i općem obrazovanju, odlučili smo prijaviti projektnu ideju „Mirisi, zvuci, boje, oblici… mojeg zavičaja“. Projektna ideja nam je prihvaćena te slijedi priprema aktivnosti koje smo planirali, a o svemu ćete moći čitati na našim mrežnim stranicama.

 [više]

Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala u školskoj godini 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 4. 7. 2022. 11:33

U prilogu možete pogledati Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala OŠ Trnovitica za školsku 2022./2023. godinu.

 [više]

Višednevna ekskurzija učenika 7. i 8. razreda

Autor: Gordana Sčrbačić, 27. 6. 2022. 12:51

Poslije svih nedaća, prepreka i ograničenja koja nam je donijela pandemija, konačno smo, ove godine, bili u mogućnosti organizirati višednevnu ekskurziju za učenike sedmoga i osmoga razreda.

Odredište je bio Biograd na Moru, 22. – 25. lipnja 2022. godine.

U ta četiri dana posjetili smo MC Nikole Tesle u Smiljanu, upoznali kulturne, zemljopisne i povijesne znamenitosti Zadra, Nina, Biograda, Tkona na Pašmanu te u povratku posjetili NP Krka.

Naši su učenici i ovoga puta pokazali koliko ih putovanja i druženja raduju te koliko su spremni biti odgovorni i uljudni u svim situacijama i izazovima s kojima se na putovanjima susrećemo.

Još jedno prekrasno iskustvo i za učenike i za učitelje pratitelje – Danku Kruh-Vuk, Jozu Sušilovića i Gordanu Ščrbačić

 [više]

Izlet učenika 5. i 6. razreda u Istru

Autor: Marijana Sušilović, 20. 6. 2022. 11:40

S velikim nestrpljenjem dočekali smo izlet učenika 5. i 6. razreda. Svi učenici su bili s razrednicima, Matijom Brlićem i Marijanom Sušilović, 17. lipnja 2022. godine na izletu u Istri. Posjetili smo Arenu u Puli, razgledavali grad te slobodno vrijeme iskoristili za kupanje u Fažani. 

U samom razgledavanju Pule i Arene, učenici su se prisjetili i ponovili nastavne sadržaje iz Povijesti i Geografije.

 [više]

Eko fotka 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 20. 6. 2022. 10:35

Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali na natječaju za najbolju ekološku fotografiju koju već dugi niz godina organizira OŠ Ferdinandovac. Učenici su se fotografijama mogli prijaviti na dvije ponuđene teme:
A) „Priroda je u najmanjim stvarima najveličanstvenija“ „Natura in minimis maxima“ (latinska poslovica)
B) Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi (svi čovjekovi postupci koji nisu u skladu s održivim razvojem i prirodnom ravnotežom)
Na natječaj se odazvalo ukupno 59 škola iz cijele Hrvatske. Od 896 fotografija pristiglih u temi A, fotografija pod nazivom „Proljetna radost“, učenice Mie Starešinčić iz 7. razreda, osvojila je Srebrnu plaketu.
Fotografija pod nazivom „Pamtim“ učenice Antonele Vosmek iz 5. razreda, odabrana za izložbu i to od 206 fotografija pristiglih za temu B.
Čestitke učenicama i mentoricama: Gordani Ščrbačić, Marijani Sušilović i Kristini Rihter!
Također pohvaljujemo i ostale učenike koji su sudjelovali na natječaju!

 [više]

Odluka o odabiru udžbenika OŠ Trnovitica za školsku 2022./2023. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 8. 6. 2022. 13:54

U prilogu možete pogledati Odluku o odabiru udžbenika OŠ Trnovitica za školsku 2022./2023. godinu.

 [više]

Poludržavna završnica u rukometu za učenice

Autor: Marijana Sušilović, 3. 5. 2022. 12:16

2. svibnja 2022. godine u Garešnici održana je Poludržavna završnica u rukometu za djevojčice. Ekipa naše škole predstavljala je Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

 [više]

Sretan Uskrs

Autor: Zdravko Ređep, 13. 4. 2022. 13:09

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele učenici i djelatnici OŠ Trnovitica

 [više]

VAŽNO: OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 11. 4. 2022. 11:30

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je 8. travnja 2022. godine donio Preporuke za sve odgojno-obrazovne ustanove po kojima se UKIDAJU SVE MJERE I PREPORUKE koje su vrijedile za vrijeme pandemije, a na snazi ostaju osnovne epidemiološke mjere. Cijeli tekst možete pročitati u prilogu. 

 [više]

2. mjesto na Županijskom natjecanju u stolnom tenisu za učenice

Autor: Marijana Sušilović, 1. 4. 2022. 12:58

Na županijskom natjecanju u stolnom tenisu predstavljala nas je ekipa učenika i učenica. Ekipa učenica u sastavu Ema Ređep, Petra Ređep i Tonka Barišić osvojila je 2. mjesto. Ekipa učenika osvojila je 5. mjesto. Natjecanje je održano u Bjelovaru 31. ožujka 2022. godine. Mentor je Jozo Sušilović, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA - NOVO

Autor: Zdravko Ređep, 17. 3. 2022. 09:03

Poštovani roditelji i učenici,

u svezi s primjenom modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika, ovim putem upućujemo kako je od petka, 18. ožujka 2022. potrebno provoditi ovu mjeru samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Testove koje učenici imaju kod kuće neka zadrže i sačuvaju ako će biti potrebe za testiranje.

Dakle, mjeru dobrovoljnog samotestiranja učenika na SARS-COV-2 brzim antigenskim testovima od petka, 18. ožujka 2022. godine potrebno je provoditi samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

S poštovanjem,

ravnatelj Zdravko Ređep

 [više]

Županijska smotra LiDraNo 2022.

Autor: Marijana Sušilović, 16. 3. 2022. 14:19

Županijska smotra LiDraNo 2022. održana je 15. ožujka 2022. godine u OŠ Mate Lovraka u Velikom Grđevcu. 
 
Petra Ređep, pod vodstvom mentorice Gordane Ščrbačić, predstavljala je našu školu u kategoriji literarnih uradaka, dok je Gabriel Brlić, pod vodstvom mentorice Monike Evaj, nastupio u kategoriji dramsko - scenskih nastupa. 
 
Povjerenstvo za dramsko - scenske nastupe se vrlo detaljno osvrnulo na svaki nastup te pohvalilo rad učenika i voditelja koji su ih pripremali.
Ocijenili su ovogodišnje nastupe kao jedne od boljih, usporedno s nastupima prošlih godina.
U izrazito jakoj konkurenciji, naš učenik Gabriel Brlić predložen je za Državnu smotru LiDraNo 2022.
 
Ponosni smo na Gabriela i na njegovu mentoricu Moniku Evaj te im želimo uspjeh na Državnoj smotri LiDraNo 2022.
 [više]

Županijska razina 64. natjecanja mladih tehničara

Autor: Marijana Sušilović, 7. 3. 2022. 11:57

64. natjecanje mladih tehničara održano je 4. ožujka 2022. godine u OŠ Vladimira Nazora u Daruvaru. Mateja Aržek, učenica 5. razreda, je izborila plasman odličnim rezultatima na školskoj razini natjecanja te uspješno predstavljala našu školu. Mentor je bio Dražen Pešava, učitelj tehničke kulture.

 [više]

3. mjesto na Županijskom natjecanju u futsalu za učenice

Autor: Marijana Sušilović, 4. 3. 2022. 12:56

Na županijskom natjecanju u futsalu za učenice ekipa naše škole u sastavu Izidora Bosanac, Mihaela Holiček, Paola Pelikan, Josipa Ščrbačić, Petra Poslon, Petra Ređep, Ema Ređep i Dorotea Batrenjak osvojila je 3. mjesto. Natjecanje je održano u Velikom Trojstvu 3. ožujka 2022. godine. 

 [više]

Međuopćinska razina sportskih natjecanja

Autor: Marijana Sušilović, 4. 3. 2022. 12:51

Ovo školske godine učenici naše škole bili su aktivni i sudjelovali u različitim sportskim natjecanjima.

Međuopćinsku razinu natjecanja dosegli su učenici u futsalu i rukometu. Na međuopćinskom natjecanju u futsalu za učenike osvojeno je 2. mjesto. Natjecanje je održano u Garešnici 17. veljače 2022. godine. Na međuopćinskom natjecanju u rukometu za učenike osvojeno je 2. mjesto. Natjecanje je održano u Garešnici 3. ožujka 2022. godine.

 [više]

VAŽNO: OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 1. 3. 2022. 13:26

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske je donio 28. veljače 2022. godine Odluku o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obaveznog testiranja na virus SARS-CoV-2 te posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 radi ulaska u prostore javnopravnih tijela. 

Cijeli tekst možete pročitati u prilogu.

 [više]

Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 28. 2. 2022. 17:01

HZJZ je 25. veljače 2022. godine donio nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

Najvažnija novost za organizaciju rada je da tijekom nastave maske nisu obavezne za učenike i učitelje, ali ih i dalje mogu nositi ako smatraju da su im potrebne.

Cijeli dokument možete pročitati u prilogu.

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Marijana Sušilović, 28. 2. 2022. 14:21

Petra Ređep, učenica 6. razreda, i Matej Čukman, učenik 7. razreda, sudjelovali su na  Županijskom natjecanju iz matematike. Natjecanje je održano 23. ožujka 2022. godine u ČOŠ Josipa Ružičke u Končanici. 

 

 

 [više]

Međuopćinska smotra LiDraNo

Autor: Marijana Sušilović, 18. 2. 2022. 15:47

Učenici Osnovne škole Trnovitica sudjelovali su na Međuopćinskoj smotri LiDraNo  koja je održana 16. veljače 2022. u Grubišnom Polju.

Našu su školu predstavljale, u kategoriji literarnih uradaka, Petra Poslon, Ema Barišić i Petra Ređep. Od ukupno 18 uradaka pristiglih iz Bereka, Grubišnog Polja, Garešnice, Velikog Grđevca, Trnovitičkog Popovca, Hercegovca i Velike Trnovitice, za Županijsku smotru odabrano je 6  literarnih uradaka među kojima je i pjesma Tajnovito jutro, Petre Ređep.

Prema propozicijama, a zbog pandemije, i ove su godine scenske nastupe škole mogle prijaviti samo u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa. Našu školu je predstavljalo dvoje učenika kazivanjem poezije – Gabriel Brlić i Paola Pelikan.

Od ukupno 13 pojedinačnih scenskih nastupa na Međuopćinskoj smotri, odabrana su dva nastupa za županijsku razinu natjecanja, a jedan od njih je nastup Gabrijela Brlića koji je kazivao pjesmu Marije Rumek, Ivekov let.

Ponosni smo na naše učenike i njihove mentorice – Moniku Evaj i  Gordanu Šrbačić.

Želimo im uspjeh na Županijskoj smotri LiDraNo 2022. koja će se održati 15. ožujka 2022. u Velikom Grđevcu

 [više]

Školska natjecanja u znanju

Autor: Marijana Sušilović, 15. 2. 2022. 13:50

Na školskoj razini 64. natjecanja mladih tehničara sudjelovali su učenici 5. razreda Luka Šarec, Lorena Batrenjak i Mateja Aržek. Mentor je bio učitelj tehničke kulture Dražen Pešava. Natjecanje je održano 1. veljače 2022. godine.

Nauspješnija u teoretskom dijelu i praktičnom radu je bila Mateja Aržek te je kao pobjednica školskog pozvana na županijsko natjecanje.

Na školskom natjecanju iz kemije sudjelovale su Izidora Bosanac, učenica 7. razreda, i Dorotea Batrenjak, učenica 8. razreda. Mentorica je bila učiteljica kemije Nives Ognjan. Natjecanje je održano 3. veljače 2022. godine.

Na školskom natjecanju iz biologije sudjelovale su Tonka Barišić, Nissa Mišković, Izidora Bosanac, Matej Čukman i Paola Pelikan, učenici 7. razreda. Mentorica je bila Kristina Rihter, učiteljica biologije. Natjecanje je održano 14. veljače 2022. godine.

Školsko natjecanje iz matematike održano je 15. veljače 2022. godine. 

Iz 5. razreda sudjelovali su Mateja Aržek, Dorotea Poslon, Valerija Venzebach i Antonela Vosmek, iz 6. razreda Ema Barišić i Petra Ređep te iz 7. razreda  Matej Čukman i Valentino Tomašević. Mentorica učenika je Ana Markić, učiteljica matematike.

Svojim rezultatima istaknuli  su se Petra Ređep i Matej Čukman jer su pozvani na županijsku razinu natjecanja koja će se održati u ČOŠ Josipa Ružičke u Končanici 24. ožujka 2022. godine.

SVIM UČENICIMA ŽELIMO PUNO USPJEHA U DALJNJIM NATJECANJIMA!

 [više]

3. mjesto na Županijskom natjecanju u rukometu za učenice

Autor: Marijana Sušilović, 15. 2. 2022. 12:54

Na županijskom natjecanju u rukometu za učenice ekipa naše škole u sastavu Izidora Bosanac, Mihaela Holiček, Paola Pelikan, Josipa Ščrbačić, Petra Poslon, Petra Ređep, Ema Ređep, Dorotea Batrenjak, Tonka Barišić, Valerija Vuk, Petra Ščrbačić i Dorotea Poslon osvojile su 3. mjesto. Natjecanje je održano u Garešnici 14. veljače 2022. godine.

 [više]

SAMOTESTIRANJE - OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 10. 2. 2022. 15:02

Poštovani roditelji,

prema uputama MZO počinje mjera samotestiranja učenika. Provođenjem mjere samotestiranja ukinula bi se obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti.

Samotestiranje sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno te se obavlja jednom tjedno.

Prva dva testiranja obaviti u nedjelju navečer 13. i 27. veljače za učenike od 5. do 8. razreda Matične škole i sve učenike Područne škole, a za učenike od 1. do 4. razreda Matične škole 14. i 28. veljače ujutro. Rezultate javiti razrednicima putem viber grupe.

Učenici 8. razrednog odjela rezultate testiranja će razrednici javiti preko aplikacije Yammer.

Ukoliko ne želite da Vaše dijete provodi mjeru samotestiranja sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima, molimo Vas da ispunite obrazac i vratite ga u školu zajedno sa dostavljenim testovima.

Dobit ćete i Upute Ministarstva znanosti i obrazovanja koje molimo da pročitate, bez obzira na Vašu odluku.

Važno je naglasiti da prema uputama proizvođača nije uputno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba.

U prilogu se nalaze Upute za uporabu SARS-CoV-2 brzog antigenskog testa. 

Video o samotestiranju možete pogledati ovdje

S poštovanjem,

ravnatelj Zdravko Ređep

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 10. 2. 2022. 10:01

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica.

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 31. 1. 2022. 08:48

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica.

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 28. 1. 2022. 11:17

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica.

 [više]

Terenska nastava u Vukovaru učenika 8. razreda

Autor: Marijana Sušilović, 26. 1. 2022. 12:45

Učenici 8. razreda bili su na terenskoj nastavi u Vukovaru 25. siječnja 2022. godine. Planirana dvodnevna terenska nastava je promijenjena u jednodnevnu, ali to nije umanjilo važnost ovakvog oblika učenja.

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 26. 1. 2022. 10:25

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica.

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 25. 1. 2022. 09:38

U prilogu je Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica.

 [više]

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djece za upis u 1. razred

Autor: Juraj Marković, 12. 1. 2022. 12:19

OŠ Trnovitica, Velika Trnovitica

Velika Trnovitica 96

telefon: 043/541-900

e-mail: ured@os-velika-trnovitica.skole.hr, ostrnovitica@inet.hr

 

Prezime

Termin u školi

Popis naselja

JU

23.5.2022. u 8:00

 

 

 

 

Velika Trnovitica, Mala Trnovitica, Gornja Trnovitica, Velika Mlinska, Mala Mlinska, Mlinski

Vinogradi, Gornja Ploščica, Nova Ploščica

ŠL

23.5.2022. u 8:30

HE

23.5.2022. u 9:00

BA

23.5.2022. u 9:30

KA

23.5.2022. u 10:00

ME

23.5.2022. u 10:30

HO

23.5.2022. u 11:00

--------------

--------------------------------

PI

25.5.2022. u 8:00

BR

25.5.2022. u 8:30

KO

25.5.2022. u 9:00

KU

25.5.2022. u 9:30

GR

25.5.2022. u 10:00

KOŠ

25.5.2022. u 10:30

BRL

25.5.2022. u 11:00

 [više]

Sretan Božić i uspješnu 2022. godinu

Autor: Zdravko Ređep, 23. 12. 2021. 10:12

Sretan Božić i uspješnu 2022. godinu žele učenici i djelatnici OŠ Trnovitica.

 [više]

Adventski kalenDAR

Autor: Juraj Marković, Matija Brlić, 23. 12. 2021. 10:11

Rođenje Isusa Krista samo što nije.

Promatrajući sam događaj koji se zbio prije više od 2000 godina u jednoj skromnoj obitelji i način na koji su Oni prolazili put do Betlehema i stvari koje su tada posjedovali, možemo se zapitati što nama danas treba.

Živimo u vremenu prepunog tehnoloških čuda, raznih društvenih mreža, stolova prepunih pečenica i raznih bakinih kolača koji mirišu čitavom kućom. Ponegdje se začuje plač nezadovoljnog djeteta jer poklon pod borom nije bila najnovija verzija Playstationa. Trebali bismo se zapitati - Što je trebalo Svetoj obitelji? Najnoviji Playstation ili milijunski broj lajkova na društvenim mrežama?

Učenici, vjeroučitelj i pedagog naše škole spoznali su odgovor na to pitanje te u tom Duhu napravili akciju prikupljanja namirnica za naše najpotrebitije mještane. Prikupljalo se (kako je tko bio u mogućnosti) od brašna, ulja, pa do raznih slastica.

Naši dragi učenici imali su na umu da u našoj Općini postoje ljudi koji su sami i kod kojih neće biti mirisa pečenica i kolača te su u ovoj „skromnoj“ akciji odvojili poneku namirnicu i tako usrećili četiri kućanstva. Mislili su na druge!

Osvijestimo se i mi, ne samo u ovo vrijeme Adventa već i ubuduće da po primjeru Svete obitelji, a i naših učenika, budemo zadovoljni i zahvalni na onome što imamo, a ne žalosni zbog stvari koje nemamo, a želimo.

U tom Duhu učenici i cijela OŠ Trnovitica želi vam svako dobro, puno zdravlja i Božjeg blagoslova da provedete ove dane u toplini svojih obitelji i prijatelja. Sretan vam i blagoslovljen Božić te sve najbolje u novoj godini.

 [više]

Terenska nastava u Bjelovaru za učenike razredne nastave

Autor: Marijana Sušilović, 20. 12. 2021. 12:38

Učenici razredne nastave Matične i Područne škole bili su na terenskoj nastavi u Bjelovaru 17. prosinca 2021. godine. U kinu su gledali film Jahač zmaja te doživjeli Advent u Bjelovaru.  

 [više]

Terenska nastava u Zagrebu za učenike od 6. do 8. razreda

Autor: Marijana Sušilović, 17. 12. 2021. 12:33

Nakon 2 godine učenja i rada u školi i na daljinu, učenici od 6. do 8. razreda bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu 16. prosinca 2021. godine. U Dječjem kazalištu Dubrava gledali su predstavu Robin Hood, razgledali znamenitost u centru grada te posjetili Muzej iluzija. Učenici 5. razreda su bili spriječeni, ali se nadamo da sljedeće godine neće biti izvanrednih okolnosti koje bi spriječile ovakav oblik učenja i druženja.

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 15. 12. 2021. 14:53

U prilogu možete pročitati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica.

 [više]

Od toga dana…

Autor: Gordana Sčrbačić, Danka Kruh Vuk, 17. 11. 2021. 14:26

Priča o Vukovaru jedna je od najtužnijih  u našoj prošlosti. To je priča o gradu koji je bio razoren, spaljen i ponižen, a istovremeno hrabar, požrtvovan i neuništiv.

U mjesecu studenome svake godine  obilježavamo  Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a datum 18.11.1991., ostaje upisan u našu povijest kao jedan od najtužnijih.

Nakon tromjesečne opsade  i gotovo potpuno uništenoga grada, toga dana je prestao otpor hrvatskih branitelja.

Branitelji Vukovara tromjesečnom koncentracijom postrojbi oko grada omogućili su ostatku Hrvatske da se adekvatnije pripremi za obranu.

Herojstvo Vukovara postalo je temeljem za kasnije hrvatske pobjede koje su omogućile oslobođenje Hrvatske i pobjedu u Domovinskome ratu.

 

U znak zahvalnosti i suosjećanja prema svim hrvatskim braniteljima, ali i žrtvama koje su nevine stradale u ratu, uoči tužne 30. obljetnice stradanja Vukovara odajmo svi skupa počast našim braniteljima zahvaljujući kojima mi danas živimo u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj. 

Poštujući Vukovar, poštujemo i sve njegove heroje i njegovu žrtvu, ali i sve žrtve i heroje Domovinskoga rata diljem naše domovine, koji su nam svojim nesebičnim davanjem prenijeli važnu poruku važnosti mira i slobode, ali i suosjećanja, međusobnog poštovanja i tolerancije kako bismo svi skupa živjeli  ljepši i skladniji život u našoj domovini.

Hvala Vukovaru za SLOBODU!

Hvala Vukovaru za HRVATSKU!

U našoj školi održan je nulti sat Povijesti na školskom igralištu pod naslovom "Za izgubljena vukovarska djetinjstva" te su zapaljeni lampioni.

 [više]

ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 12. 11. 2021. 19:15

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 12. studenoga 2021. godine Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Odluku možete pogledati u prilogu.

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 8. 11. 2021. 12:53

Odlukom Stožera CZ Bjelovarsko-bilogorske županije nastava za učenike od 5. do 8. razreda održavat će se po modelu C na daljinu od 8. do 12. studenoga 2021. godine . 

Za učenike od 1. do 4. razreda nastava se održava po modelu A uživo u školi za sve učenike Matične i Područne škole u prijepodnevnoj smjeni.

Učenici od 5. do 8. razreda nastavu će pratiti po rasporedu putem aplikacija Yammer i Zoom u realnom vremenu.

Odluku Stožera CZ Bjelovarsko-bilogorske županije i Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica možete pogledati u prilogu.

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 3. 11. 2021. 13:41

U prilogu možete pročitati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 28. 10. 2021. 14:48

Odlukom Stožera CZ Bjelovarsko-bilogorske županije nastava će se 4. i 5. studenoga 2021. godine za sve učenike održati na daljinu.

Učenici od 1. do 4. razreda upute za rad na daljinu će dobivati od učiteljica, a za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se održavati u virtualnim učionicama putem aplikacije Yammer u realnom vremenu. 

U prilogu možete pogledati Odluku u cijelosti.

 [više]

3. MJESTO NA ŽUPANIJSKOJ ZAVRŠNICI U KROSU

Autor: Marijana Sušilović, 28. 10. 2021. 13:50

Na županijskom natjecanju u krosu sudjelovali su učenici i učenice od 5. do 8. razreda. U kategoriji 5. i 6. razreda učenice Lorena Batrenjak, Dorotea Poslon, Petra Poslon i Valerija Vuk osvojile su ekipno 3. mjesto. Dječaci su osvojili 10. mjesto. U kategoriji 7. i 8. razreda učenice su osvojile 4. mjesto, a učenici 5. mjesto. Natjecanje je održano u Garešnici 27. listopada 2021. godine.

 [više]

Raspored individualnih informativnih razgovora za roditelje

Autor: Zdravko Ređep, 22. 10. 2021. 10:42

Ovdje možete pogledati predmetne informacije učitelja razredne i predmetne nastave. Prije posjeta školi potrebno se najaviti na broj telefona 043 541 900. Informacije se mogu dati telefonski na isti broj u isto vrijeme. 

Razrednici daju pojedinačne informacije o učenicima u isto vrijeme ili prema dogovoru. 

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA 3. RAZREDA U MATIČNOJ ŠKOLI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 11. 10. 2021. 10:28

Poštovani roditelji i učenici 3. razreda Matične škole,

prema preporuci epidemiološke službe nastava u razrednom odjelu 3. razreda odvijat će se ovaj tjedan (od 11. do 15. listopada 2021. godine) na daljinu. Nastava će se ponovno odvijati u školi od 18. listopada 2021. godine. U slučaju promjene, bit ćete pravovremeno obaviješteni. 

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica. 

Zahvaljujemo na razumijevanju.

                

                                                                             Ravnatelj: Zdravko Ređep

 
 [više]

NOVO - OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 4. 10. 2021. 08:08

HZJZ je objavio nove objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 s jasnijim tumačenjima vezano za učenike:

Uzimajući u obzir da je od drugog tjedna školske godine zabilježen veći udio novozaraženih u dobi 10-19 godina od uobičajenog, podsjećamo na potrebu testiranja učenika kod simptoma koji mogu upućivati na COVID-19.

Cijeli dokument možete pročitati u prilogu.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 1. 10. 2021. 10:06

HZJZ je objavio objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene. Dio za škole možete ovdje pročitati:

Uzimajući u obzir da je od drugog tjedna školske godine zabilježen veći udio novozaraženih u dobi 10-19 godina od uobičajenog, svaki učenik koji je izostao iz škole zbog bolesti pa i kada se primarno ne sumnja na COVID-19 (kod sumnje na običnu prehladu i običnu virozu, sumnje na alergiju, gastrointestinalne smetnje, upala uha ili bol u uhu, upala sinusa, bol u trbuhu, grlobolja, glavobolja, umor, pospanost, loše osjećanje, tek blago povišena tjelesna temperatura i sl.) treba se testirati te se može vratiti u školu nakon zaprimanja negativnog nalaza ili nakon preboljenja COVID-19 što je najranije 10 dana od početka bolesti. 

Cijeli dokument možete pročitati u prilogu.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Autor: Zdravko Ređep, 1. 9. 2021. 20:13

Dragi učenici i roditelji,

ispred nas je još jedna izazovna nastavna godina. Svi željno iščekujemo povratak u školske klupe i ovim putem Vas želim informirati o specifičnostima organizacije u našoj školi sukladno svim relevantnim uputama i preporukama. Učinit ćemo sve da maksimalno zaštitimo zdravlje naših učenika i djelatnika. Zbog toga je važno držati se svih preporuka:

  • Nastava će se organizirati u dvije smjene kao i do sada
  • Nastavni sat traje 45 minuta.
  • Prehrana učenika će biti na način da svaki razred jede u različito vrijeme.
  • Nastava za predmetnu nastavu počinje u 7,30 sati.
  • Nastava za razrednu nastavu počinje u 13,45 sati.
  • Svi učenici imaju svoje stalne učionice, a nastava informatike odvijat će se u učionici informatike, priroda, biologija, kemija i fizika u  kabinetu, dok će nastavu tjelesne i zdravstvene kulture učenici imati na školskom igralištu za vrijeme lijepog vremena, a u suprotnom u učionici TZK.
  • Učenici će imati dva velika odmora, nakon 2. i nakon 3. sata

 

NOŠENJE MASKE:

Sukladno preporukama nastava je u predmetnoj nastavi organizirana u blok satima kako bi  se maksimalno ograničio broj ljudi istovremeno u školi.

U svim učionicama imamo potreban razmak od 1.5 m te učenici u razredu neće morati nositi maske.

Nošenje maske obavezno je:

- u prijevozu školskim kombi vozilom i autobusom

- na hodniku i kod odlaska učenika na wc         

- kod čekanja prijevoza (jer dolazi do miješanja skupina)

- prilikom bilo kojeg kontakta i komunikacije gdje je razmak manji od 1,5m.                                            

DOLAZAK U ŠKOLU

Učenici predmetne nastave koji nisu putnici ne dolaze  u školu prije 7,15  a razredne nastave u drugoj smjeni prije 13,30 sati

Učenici predmetne nastave po dolasku u školu obavezno dezinficiraju ruke, prolaze kroz dezinfekcijsku barijeru za dezinficiranje obuće, preobuvaju se i odlaze u svoju učionicu. Brigu  o svemu vodi dežurni učitelj na ulazu u školu.

 

MJERENJE TEMPERATURE

Svi učenici razredne i predmetne nastave te učitelji i zaposlenici mjere temperaturu kod kuće.

U slučaju da je temperatura veća od 37,2⁰C ili su razvijeni drugi simptomi zaraze COVID-19 učenik ili zaposlenik ne ulazi u prostor zgrade.

Svi ostali posjetitelji škole mjere temperaturu te se vodi evidencija posjeta.  

Raspored po učionicama je sljedeći:

1 i 2. razred – 2. učionica prizemlje

3. razred – 1.  učionica prizemlje

4. razred – 1. učionica kat

5. razred –  2. učionica kat

6. razred – 1. učionica kat

7. razred – 1. učionica prizemlje

8. razred – 2. učionica prizemlje

 

Svi učenici preuzet će udžbenike, radne bilježnice, dodatne materijale, bilježnice i pribor prvi dan škole. Zahvaljujemo se općini Velika Trnovitica na sveobuhvatnom financiranju svih radnih materijala.

Roditelji 1. razreda će prvi dan nastave moći ući u učionicu u pratnji učenika na način da se poštuju sve epidemiološke mjere. Za roditelje je obavezno nošenje maske.

Svaki dolazak u školu roditelj je dužan unaprijed najaviti.

Sve upute objavljivat ćemo na web stranici škole. Slobodni ste se javiti u bilo kojem  vremenu stručnoj službi škole, razredniku ili meni osobno (091 531 5991). Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Za kraj Vas molim sve za pridržavanje mjera i uputa  i poručujem da ćemo učiniti sve za zaštitu zdravlja naših učenika.

Nalazimo se u iznimnoj i nepredvidivoj situaciji i važno je da napravimo sve sukladno protokolima i epidemiološkim mjerama kako bismo maksimalno zaštitili sve koji sudjeluju u odgojno obrazovnom procesu. 

Sretan povratak u školu svim učenicima i djelatnicima!

                                                                         Ravnatelj: Zdravko Ređep

 [više]

Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 7. 7. 2021. 13:02

U prilogu možete pogledati Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala u OŠ Trnovitica za školsku 2021./2022. godinu.

 [više]

Objedinjeni popis udžbenika u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 1. 7. 2021. 09:07

U prilogu možete pogledati objedinjeni popis udžbenika OŠ Trnovitica.

 [više]

Udžbenici za školsku 2021./2022. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 30. 6. 2021. 13:20

U prilogu možete pogledati Odluku o odabiru udžbenika za OŠ Trnovitica u školskoj 2021./2022. godini.

 [više]

Podjela svjedodžbi, pohvalnica i nagrada

Autor: Zdravko Ređep, 24. 6. 2021. 13:22

Podjela svjedodžbi, pohvala i nagrada za sve učenike održat će se 30. lipnja 2021. godine u 9 sati u Matičnoj i Područnoj školi.

 [više]

Eko-fotka 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 18. 6. 2021. 13:51

Ove školske godine ponovno smo sudjelovali na natječaju Eko-fotka OŠ Ferdinandovac u okviru međunarodnog programa eko-škola na razini svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Teme su bile: Zeleni se, zeleni i Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi.

 

 [više]

Upisi u srednje škole

Autor: Zdravko Ređep, 24. 5. 2021. 13:33

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je donijelo Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022.

Postupak prijave i upisa bit će na stranici upisi.hr.

Na istoj stranici su sve upute za učenike i roditelje o postupku prijave i upisa u srednje škole.

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Autor: Zdravko Ređep, 29. 4. 2021. 13:02

30. travnja 2021. godine prestaje važiti Odluka Stožera Bjelovarsko-bilogorske županije o načinu i održavanju nastave u školama.

Od 3. svibnja 2021. godine nastava se za sve učenike održava u školi po rasporedu koji je vrijedio prije nastave na daljinu.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 22. 4. 2021. 14:03

Prema Odluci Civilnog stožera Bjelovarsko-bilogorske županije nastava će se  održavati na daljinu od  26. do 30. travnja 2021. godine za učenike predmetne nastave.

Za sve učenike razredne nastave Matične i 1. i 2. razreda Područne škole nastava će biti organizirana u prijepodnevnoj smjeni s početkom u 8 sati u školi.

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 16. 4. 2021. 09:55

Prema Odluci Civilnog stožera Bjelovarsko-bilogorske županije nastava će se  održavati na daljinu od  19. do 23. travnja 2021. godine za učenike predmetne nastave. 

Za sve učenike razredne nastave Matične i Područne škole nastava će biti organizirana u prijepodnevnoj smjeni s početkom u 8 sati u školi.

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 8. 4. 2021. 16:17

Prema Odluci Civilnog stožera Bjelovarsko-bilogorske županije nastava će se i nakon proljetnih praznika održavati na daljinu od  12. do 17. travnja 2021. godine za učenike predmetne nastave.

Za sve učenike razredne nastave Matične i Područne škole nastava će biti organizirana u prijepodnevnoj smjeni s početkom u 8 sati u školi. Razrednici će javiti raspored sati i vožnje učenicima i roditeljima.   

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada.

 [više]

Sretan Uskrs

Autor: Zdravko Ređep, 1. 4. 2021. 12:15

Sretan Uskrs žele učenici i djelatnici OŠ Trnovitica!

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 27. 3. 2021. 11:36

Prema Odluci Civilnog stožera Bjelovarsko-bilogorske županije nastava će se od 29. ožujka 2021. godine održavati na daljinu za učenike predmetne nastave.

Za sve učenike razredne nastave Matične i Područne škole nastava će biti organizirana u prijepodnevnoj smjeni s početkom u 8 sati u školi. Razrednici će javiti raspored sati i vožnje učenicima i roditeljima.   

 

 [više]

Odluka o provođenju izbora za predstavnika radnika u Školski odbor Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Sušilović, 24. 3. 2021. 14:09

U prilogu možete pogledati Odluku o provođenju izbora za predstavnika radnika u Školski odbor.

 [više]

Poziv za Skup radnika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Sušilović, 17. 3. 2021. 15:11

U prilogu možete pogledati poziv za Skup radnika.

 [više]

Prijedlog za izbor predstavnika radnika u Školski odbor Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Sušilović, 8. 3. 2021. 14:36

U prilogu možete pročitati Prijedlog za izbor predstavnika radnika u Školski odbor.

 [više]

ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ!

Autor: Kristina Rihter, 3. 3. 2021. 14:47

Naši učenici i učenice sigurno nisu bili panjevi! 😊

U srijedu, 3. ožujka 2021. godine, naša se škola pridružila kampanji Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj sa sloganom „Zasadi stablo, ne budi panj!“  koja se od 1. do 7. ožujka provodi diljem naše  zemlje.

 [više]

"BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 3. 2. 2021. 12:31

U prilogu možete pogledati brošuru projekta Središnjeg  državnog ureda za demografiju i mlade "BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID" i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju . 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Autor: Zdravko Ređep, 29. 1. 2021. 14:44

Od 1. veljače 2021. godine svi učenici naše škole imat će nastavu u školi prema rasporedu sati i smjena iz prvog polugodišta.

 [više]

Upute za rad u virtualnim učionicama Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 14. 1. 2021. 12:02

Od ponedjeljka 18. siječnja 2021. godine započinje rad u virtualnim učionicama. Slijedeći ove upute, olakšat ćemo komunikaciju i rad.

 

 [više]

Veliko srce stanovnika Općine Velike Trnovitice

Autor: Zdravko Ređep, 30. 12. 2020. 14:31

Velikim odazivom naših stanovnika akciji prikupljanja OŠ Trnovitica za stradale u potresu, prikupljena je količna različitih potrepština za 2 transportna vozila koja su krenula prema ugroženom području.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i na taj način poručili stradalima da nisu sami!

 [više]

Sretan Božić i uspješnu 2021. godinu

Autor: Zdravko Ređep, 22. 12. 2020. 09:43

Sretan Božić i uspješnu 2021. godinu žele vam učenici i djelatnici OŠ Trnovitica

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA PODRUČNE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 14. 12. 2020. 07:15

Poštovani roditelji i učenici Područne škole Nova Ploščica,

prema preporuci epidemiološke službe nastava u Područnoj školi Nova Ploščica odvijat će se na daljinu do kraja polugodišta. U slučaju promjene, bit ćete pravovremeno obaviješteni. 

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica. 

Zahvaljujemo na razumijevanju.

                

                                                                             Ravnatelj: Zdravko Ređep

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA 1. I 2. RAZREDA PODRUČNE ŠKOLE NOVA PLOŠČICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 8. 12. 2020. 14:25

Poštovani roditelji i učenici 1. i 2. razreda Područne škole Nova Ploščica,

prema preporuci epidemiološke službe nastava u kombiniranom razrednom odjelu 1. i 2. razreda odvijat će se ovaj tjedan (od 9. prosinca 2020. godine) na daljinu. Nastava će se ponovno odvijati u školi od 14. prosinca 2020. godine. U slučaju promjene, bit ćete pravovremeno obaviješteni. 

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica. 

Zahvaljujemo na razumijevanju.

                

                                                                             Ravnatelj: Zdravko Ređep

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA 1. I 3. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 23. 11. 2020. 08:28

Poštovani roditelji i učenici 1. i 3. razreda,

prema preporuci epidemiološke službe nastava u kombiniranom razrednom odjelu 1. i 3. razreda odvijat će se ovaj tjedan (od 23. studenoga 2020. godine) na daljinu. Nastava će se ponovno odvijati u školi od 30. studenoga 2020. godine. U slučaju promjene, bit ćete pravovremeno obaviješteni. 

U prilogu možete pogledati Odluku o organizaciji rada u OŠ Trnovitica. 

Zahvaljujemo na razumijevanju.

                

                                                                             Ravnatelj: Zdravko Ređep

 [više]

Obavijest roditeljima - školska kuhinja

Autor: Zdravko Ređep, 9. 11. 2020. 14:59

Ove školske godine za sve učenike naše škole osigurana je besplatna prehrana. Za 30 učenika sredstva su osigurana od Županije i europskog projekta "Školski obrok za sve". Za preostale učenike troškove prehrane financira Općina Velika Trnovitica.

Zahvaljujemo se Općini Velika Trnovitica na dosadašnjoj suradnji, koja olakšava rad škole, a i velika je pomoć roditeljima.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Autor: Zdravko Ređep, 3. 9. 2020. 11:58

Dragi učenici i roditelji,

ispred nas je još jedna izazovna nastavna godina. Svi željno iščekujemo povratak u školske klupe i ovim putem Vas želim informirati o specifičnostima organizacije u našoj školi sukladno svim relevantnim uputama i preporukama. Učinit ćemo sve da maksimalno zaštitimo zdravlje naših učenika i djelatnika. Zbog toga je važno držati se svih preporuka koje ćemo propisati.

 [više]

Župan posjetio školu

Autor: Marijana Sušilović, 20. 8. 2020. 13:59

Župan Damir Bajs je posjetio našu školu te se upoznao sa završetkom radova na energetskoj obnovi i radovima unutarnjeg uređenja koji su u tijeku. Radovi će biti završeni prije početka nove nastavne godine. U planu je također opremanje škole novim namještajem čime bi se poboljšali uvjeti rada. Veselimo se početku nastave u potpuno obnovljenoj zgradi.

Izvor: bbz.hr

 [više]

Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 15. 7. 2020. 14:05

U prilogu možete pogledati Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala u OŠ Trnovitica.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Autor: Zdravko Ređep, 13. 7. 2020. 12:22

Ovu školsku godinu priveli smo uspješno kraju, unatoč svim problemima koji su se pojavili. Sljedeća počinje 7. rujna, nadamo se u školi. Sve učenike će u školi dočekati udžbenici, radne bilježnice i ostali radni materijali. 

Svima želimo ugodne praznike!

 [više]

Podjela svjedodžbi, pohvalnica i nagrada

Autor: Marijana Sušilović, 6. 7. 2020. 12:17

6. srpnja 2020. godine podijeljene su svjedodžbe, pohvalnice i nagrade učenicima. 

Pred učenicima 8. razreda su upisi u srednje škole, a svi ostali odlaze na zasluženi ljetni odmor.

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: Zdravko Ređep, 1. 7. 2020. 10:08

Podjela svjedodžbi, nagrada i pohvalnica bit će u ponedjeljak  6. srpnja 2020. g. u 9 sati.

 

 [više]

Obavijest roditeljima budućih prvašića

Autor: Juraj Marković, 18. 6. 2020. 09:33

Poštovani roditelji budućih prvašića,

pozivam vas na upis vaše djece u I. razred osnovne škole koji će se održati 8. srpnja 2020. u vremenu od 8:00 do 12:00 sati. Ne morate dolaziti po točnim vremenima, nego kada vam odgovara u navedenom razdoblju.

 

 [više]

Poveznice za videolekcije

Autor: Zdravko Ređep, 10. 6. 2020. 10:40

Na poveznicama možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu za sve razredne odjele predmetne nastave za 10. lipnja 2020. godine:

 [više]

Sadržaji za predmetnu nastavu

Autor: Danijel Ojvan, 10. 6. 2020. 10:04

U nastavku u tablicama možete otvoriti poveznice s rasporedom sati i videolekcijama svih tjedana virtualne nastave do sada.

 [više]

Odluka o odabiru udžbenika za školsku 2020./2021. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 2. 6. 2020. 10:34

U privitku možete pogledati Odluku o odabiru udžbenika za školsku 2020./2021. godinu.

 [više]

Odluka o izmjeni Odluke o organizaciji rada Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 1. 6. 2020. 10:45

U privitku možete pogledati Odluku o izmjeni Odluke o organizaciji rada u OŠ Trnovitica.

 [više]

Obavijest roditeljima budućih prvašića

Autor: Juraj Marković, 26. 5. 2020. 17:49

Poštovani roditelji budućih prvašića,

prema vijesti sa stranice Ministarstva znanosti i obrazovanja, uskoro se u Narodnim novinama očekuje objava Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava kojim je omogućeno pomicanje rokova. Izmjenama Pravilnika postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja produljen je do 20. kolovoza 2020. godine. 

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Trnovitica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 25. 5. 2020. 11:29

U privitku možete pogledati Odluku o organizaciji rada u našoj školi.

 [više]

POČETAK NASTAVE ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA OD 25.5.2020.

Autor: Zdravko Ređep, 22. 5. 2020. 10:56

Poštovani roditelji,

od 25.5.2020. ponovo se pokreće nastava za učenike od 1. do 4. razreda OŠ.

 

 [više]

O izbornim programima u našoj školi

Autor: Danijel Ojvan, Marijana Sušilović, 19. 5. 2020. 12:01

Poštovani roditelji učenika razredne nastave,

u našoj školi se izvode programi izbornih predmeta Vjeronauka, Njemačkog jezika i Informatike. Pri upisu u 1. razred odlučili ste se za pohađanje izbornog predmeta Vjeronauka. Od sljedeće školske godine nudi se izbor Informatike od 1. razreda te kao i do sad izbor Njemačkog jezika od 4. razreda.

 [više]

Obavijest roditeljima budućih prvašića

Autor: Juraj Marković, 15. 5. 2020. 08:59

Poštovani roditelji budućih prvašića,

vezano uz najave i upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo vas da se, sukladno uputama Osnivača i MZO, od 11. svibnja 2020. provode samo liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu će vas telefonski obavijestiti nadležna školska liječnica Antina Dadić.

 

 [više]

Odluka o organizaciji rada u školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 11. 5. 2020. 14:22

U privitku možete pogledati  Odluku o organizaciji rada u školi od 11.5.2020.

 [više]

Obavijest roditeljima učenika od 1. do 4. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 5. 5. 2020. 07:47

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

kao što ste već vjerojatno čuli u najavama na vijestima, od 11. svibnja trebale bi se ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA i da neće sva djeca moći doći u školu. 

 

 [više]

Sretan Uskrs

Autor: Zdravko Ređep, 10. 4. 2020. 08:44

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele učenici i djelatnici OŠ Trnovitica!

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA - Upute za vrednovanje i ocjenjivanje nastave na daljinu

Autor: Zdravko Ređep, 9. 4. 2020. 12:29

Vrednovanje i ocjenjivanje kreće nakon Uskrsa.

S obzirom na to da smo se svi našli u potpuno novoj situaciji i vrsti nastave, važno je da svi - učitelji, učenici i roditelji, imaju razumijevanja jedni za druge.

 

 [više]

Četvrti tjedan nastave na daljinu – obavijest svim učenicima i roditeljima

Autor: Zdravko Ređep, 2. 4. 2020. 19:44

Obavještavamo učenike i roditelje da je sljedeći, četvrti,  tjedan nastave na daljinu tjedan ponavljanja i planiranja. Taj tjedan trebate iskoristiti za ponavljanje i rješavanje eventualnih zaostataka jer učenici neće dobivati nove zadatke.

 [više]

Novi raspored prikazivanja Škole na Trećem za razrednu nastavu

Autor: Zdravko Ređep, 22. 3. 2020. 21:04

Od 23. ožujka 2020. godine učenici razredne nastave mogu pratiti Školu na Trećem HRT 3 prema sljedećem NOVOM rasporedu

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Zdravko Ređep, 20. 3. 2020. 11:37

Vlada Republike Hrvatske je donijela novu Odluku o obustavi nastave u osnovnim školama do 19. travnja 2020.

 [više]

Odluka za rad od kuće Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdravko Ređep, 20. 3. 2020. 10:29

U privitku možete pročitati Odluku o rasporedu rada i utvrđivanju uvjeta za rad kod kuće.

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima

Autor: Zdravko Ređep, 18. 3. 2020. 09:46

Sustav nastave na daljinu je preopterećen te postoje problemi pri prijavi učenika i učitelja na aplikaciju Yammer. Molimo za strpljenje i razumijevanje. Zadaci će se riješiti kad sustav profunkcionira.

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Zdravko Ređep, 17. 3. 2020. 10:45

Od srijede 18. ožujka 2020. godine započinje nastava na daljinu preko aplikacije Yammer. Učitelji će od 8 sati davati upute, zadatke i materijale učenicima po školskom rasporedu. Učenici trebaju riješiti zadatke tijekom dana. Učenici mogu i dalje pratiti nastavu na Sportskoj televiziji. 

 

 [više]

Odgoda upisa djece u prvi razred osnovne škole

Autor: Juraj Marković, 17. 3. 2020. 09:22

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u 1. razred osnovne škole.

 

 [više]

Raspored sati za izvođenje nastave na daljinu za 17. ožujka 2020.

Autor: Zdravko Ređep, 16. 3. 2020. 15:54

Na poveznicama možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu za sve razredne odjele predmetne nastave za 17. ožujka 2020. godine:

 

 [više]

Upute za učenike, razrednike i predmetne učitelje o Yammer virtualnim učionicama

Autor: Danijel Ojvan, 16. 3. 2020. 13:57

Dragi učenici, roditelji i učitelji Osnovne škole Trnovitica,

u nastavku donosimo upute o pristupu virtualnim učionicama u našoj školi.

 [više]

Novi raspored prikazivanja Škole na Trećem za razrednu nastavu

Autor: Zdravko Ređep, 16. 3. 2020. 07:30

Od 16. ožujka 2020. godine učenici razredne nastave mogu pratiti Školu na Trećem HRT 3 prema sljedećem NOVOM rasporedu:

 [više]

Raspored sati za izvođenje nastave na daljinu za 16. ožujka 2020.

Autor: Zdravko Ređep, 15. 3. 2020. 12:10

Na poveznicama možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu za sve razredne odjele predmetne nastave za 16. ožujka 2020. godine:

 

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima predmetne nastave

Autor: Zdravko Ređep, 14. 3. 2020. 21:18

Aktivnosti za učenike predmetne nastave su sljedeće:

-u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine učenici prate nastavu na Sportskoj televiziji (SPTV) i testiraju virtualni razred s razrednicima,

-u utorak 17. ožujka 2020. godine učenici gledaju nastavu na Sportskoj televiziji (SPTV) i testiraju virtualni razred s razrednikom i predmetnim učiteljima, idu u virtualni razred  i slijede upute razrednika i predmetnih učitelja,

-u srijedu 18. ožujka 2020. godine započinje nastava u virtualnim učionicama.

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima razredne nastave

Autor: Zdravko Ređep, 14. 3. 2020. 21:17

Od 16. ožujka 2020. godine učenici razredne nastave mogu pratiti Školu na Trećem HRT 3 prema sljedećem rasporedu:

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima

Autor: Zdravko Ređep, 13. 3. 2020. 15:11

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine prekida se nastava u školama Republike Hrvatske na dva tjedna.

 [više]

Potpisivanje ugovora za energetsku učinkovitost

Autor: Marijana Sušilović, 20. 2. 2020. 14:52

19. veljače 2020. godine potpisan je ugovor za energetsku učinkovitost Matične škole Trnovitica. Ugovor su potpisali ravnatelj Zdravko Ređep i izvođač Pero Sabljak, vlasnik Tesarsko-zidarskog obrta Sabljak, uz prisustvo župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa te načelnika općine Velika Trnovitica Ivana Markovića.

 [više]

Zahvala roditeljima

Autor: Zdravko Ređep, 11. 1. 2020. 14:38

Suradnja škole i roditelja može biti odlična samo u slučaju međusobnog poštovanja i razumijevanja. Ovim putem želim naglasiti da smo ponosni na suradnju s roditeljima naših učenika jer nam daju podršku i pokazuju razumijevanje. Danas je to dokazano još jednom jer su učenici bili u školi te smo nadoknadu dana provedenog u štrajku mogli odraditi bez poteškoća. Nadamo se i dalje uspješnoj suradnji.

 [više]

Izmjena kalendara rada škole

Autor: Zdravko Ređep, 9. 1. 2020. 11:55

Drugo polugodište je započelo izmjenom kalendara rada škole.

 [više]

Terenska nastava u Zagrebu

Autor: Marijana Sušilović, 23. 12. 2019. 11:49

20. prosinca 2019. godine učenici od 5. do 8. razreda su bili na terenskoj nastavi u Zagrebu.

 [više]

Sretan Božić i uspješnu 2020. godinu

Autor: Marijana Sušilović, 19. 12. 2019. 08:14

Sretan Božić i uspješnu 2020. godinu žele učenici i djelatnici OŠ Trnovitica.

 [više]

Terenska nastava u Bjelovaru

Autor: Juraj Marković, 16. 12. 2019. 09:30

13.12.2019. učenici razredne nastave MŠ i PŠ u sklopu terenske nastave posjetili su grad Bjelovar te su u Kulturnom i multimedijskom censtru Bjelovar pogledali animirani film Everest: Mladi jeti. 

 [više]

260 godina školstva u Velikoj Trnovitici

Autor: Marijana Sušilović, 9. 12. 2019. 12:12

22. studenoga 2019. godine obilježili smo 260 godina školstva u Velikoj Trnovitici.

 [više]

Poziv na svečanost obilježavanja 260 godina školstva u Velikoj Trnovitici

Autor: Zdravko Ređep, 11. 11. 2019. 12:12

Pozivamo Vas na svečanost obilježavanja 260 godina školstva u Velikoj Trnovitici 22. studenoga 2019. godine.

 [više]

Obavijest roditeljima

Autor: Daniela Kligl, 30. 7. 2019. 12:35

Obavještavamo roditelje svih učenika naše škole da će za školsku 2019./2020. godinu Općina Velika Trnovitica nabaviti tj. kupiti sve potrebne radne bilježnice, likovne mape, atlase i kutije za tehničku kulturu prema odabiru za pripadajući razred kao što će sve udžbenike  kupiti Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Sve udžbenike i ostale gore navedene obrazovne materijale učenici će dobiti u školi početkom nastave.

 [više]

Odabir udžbenika, radnih bilježnica i ostalih materijala za školsku 2019./2020. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Sušilović, 1. 7. 2019. 14:52

U priloženim dokumentima možete pogledati popis udžbenika, radnih bilježnica i ostalih materijala za školsku 2019./2020. godinu. koji su odabrani odlukom stručnih aktiva Osnovne škole Trnovitica sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18.) 

 [više]

Trajanje odmora za učenike u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Sušilović, 1. 7. 2019. 09:28

U priloženom dokumentu možete pogledati Odluku o trajanju odmora za učenike osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija za školsku 2019./2020. godinu..

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
 
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi


Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Trnovitica / Velika Trnovitica 96, HR-43285 Velika Trnovitica / os-velika-trnovitica.skole.hr / ured@os-velika-trnovitica.skole.hr
preskoči na navigaciju